Vendéglátás
Borkóstolási lehetőség
2014-08-12
"A Sághegy a Somlói Borvidék Észak-Nyugati vulkanikus termőzónája, borát a rendkívüli savasság teszi egyedivé, ami gyakran gyümölcsösséggel párosul. A savasság a különleges helyi klíma eredménye, a teljesen sík vidéken magasodó hegyoldalba ütköző erős Északi szelek és a sok napfény kedvez a szőlőtőkék savtartalmának megőrzésében, ami a borban is jelentkezik. A helybéliek által gyakran vesemosóként emlegetett bor éppen ennek a savasságnak köszönheti hétköznapi elnevezését Összességében, a Sághegyen minden klimatikus és geográfiai feltétel adott a kiváló minőség előállításához, amit a megfelelő eljárással és hosszú érleléssel lehet tökéletesíteni." (Forrás: www.somloiborvidek.hu) Részletek >>Részletek