kemenes vulkan park
torj ki a hetkoznapokbol
akadálymentes hun au/de eng

TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01797

                                                                                                                                                        

Négy évszak a Ság lábánál

Projekt azonosítószáma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01797
Kedvezményezett: Kemenes Vulkán Park, 9500 Celldömölk, Sághegyalja krt. 1.
Szerződött támogatás összege: 7.868.030 Ft
Támogatás mértéke: 100 %
Projekt fizikai befejezési dátuma: 2022.04.30.

A Kemenes Vulkán Park Celldömölk intézményeként működik, látogatóközpontként a vulkánosság a tematikája. Az intézmény több olyan programot szervez, amelyek a környezetünket ismerteti meg az itt élőkkel, ezeket a programokat színesítik és egészítik ki a projektben szervezendő események. A programelemek külön-külön is alkalmasak arra, hogy a természeti környezetünket, kulturális értékeinket újabb szemszögből ismerhessék meg a résztvevők, a négy évszak végigkísérése során egységes szemléletet kaphatnak a résztvevők.
A tervezett programok hangsúlyossá teszik az összetartozás élményét, lehetőséget nyújtanak a kis közösségeknek – családoknak, baráti társaságoknak –, hogy együtt egy újabb kikapcsolódási formát találjanak. A rendezvények és programok többféle tevékenységformát kínálva nyújtják azt az élményt, hogy jó Celldömölkön élni.
A projekt során a négy évszak változatos megjelenésére hívjuk fel a figyelmet kreatív foglalkozásokon, tematikus túrákat, futóeseményeket valósítunk meg, közösségi kertművelés keretében ismerkedhetnek meg a résztvevők a kertészkedés elméleti és gyakorlati tudnivalóival. A projekt során megvalósítandó tevékenységeknél cél a hátrányos helyzetűek esélyeinek javítása.