kemenes vulkan park
torj ki a hetkoznapokbol
akadálymentes hun au/de eng

Festői környezetben, a Ság hegy lábánál épült fel a celldömölki Vulkán Gyógy- és Élményfürdő.

Tervezésében és kialakításában fontos szempont volt, hogy minden korosztály számára vonzó legyen, és valóban élményt jelentsenek az itt töltött órák vagy napok egészségeseknek és gyógyulni vágyóknak egyaránt. A kor követelményeinek megfelelően az intézmény teljesen akadálymentesített fürdőépület és szakértő személyzet áll a vendégek rendelkezésére.
     A jelenlegi nyolc medence összesen 1600 négyzetméter vízfelületet tesz ki. A fedett részben egy 25 méteres hatsávos úszómedence mellett van egy tanmedence és szauna merülő medencével. A fürdő zárt udvarán található egy gyógyvizes medence, valamint egy részben fedett, részben nyitott gyógyvíztartalmú termálmedence. Ezek mindegyike egész évben látogatható. A nyári hónapokban a szabadban kiépített 560 négyzetméteres élménymedence mellett a gyerekek számára kiépített csúszdamedence és kisgyermek pancsoló várja a strandolókat. A hatalmas élménymedence buzgárokkal, örvénnyel, hidromasszázs elemekkel és látványszökőkúttal teszi a fürdőzést felejthetetlenné.

     A 49 fokos gyógyvíz közel 1250 méter mélyről tör fel és adja a fürdő OEP által is támogatott gyógyászati kezeléseinek alapját. A celli gyógyvíz magas nátrium-hidrogén-karbonát tartalma miatt leginkább a mozgásszervi megbetegedések és panaszok gyógyítására alkalmas.
A fürdőben kialakított külön gyógyászati szárnyban sokféle kezelést vehetnek igénybe a vendégek. Többek között gyógyvizes medence- vagy kádfürdőt, víz alatti vízsugármasszázst, súlyfürdőt és szénsavas fürdőt, víz alatti gyógytornát, iszapkezelést és orvosi masszázst.
A meleg gyógyvíz értágító, kötőszövet és izomlazító, görcsoldó és fájdalomcsillapító hatást fejt ki a kezelések során. A gyógyászati szolgáltatások közül ki kell még emelni a 18 év alatti gyermekek számára tartott terápiás gyógy-úszásokat is, melyeknek óriási szerepe van a gyermekkori megbetegedések megelőzésében, vagy a már meglévő problémák rehabilitációjában.

     A nap tartalmas eltöltését, az egészségmegőrzést és a lélek ápolását segítik többek között a finn szaunák, infraszauna, a pezsgő- és kádfürdő, a gőzkabin, a különböző aroma- és fényterápiás kabinok, a sódézsa-fürdő és sókamra, valamint a különböző frissítő masszázsok.
A fürdő területén lehetőség van sportolásra is, így például aerobicra, fit-ballra, vízi tornára, de a szabadtéri medencék mellé homokos strandröplabda- és kézilabdapályákat is építettek.

     A fürdő kialakításánál hangsúlyt fektettek még a szépségápolásra (kozmetika, szolárium, pedikűr, manikűr, fodrászat) és a vendéglátásra is, az emeleten található konferenciaterem pedig nemcsak előadásoknak, de kiállításoknak is helyet ad.

A Vulkán Gyógy- és Élményfürdő, a mellette felépített hotellel és kempinggel együtt már egy olyan komplexumot alkot, mely hosszabb időre nyújthat pihenést és kikapcsolódást az ide látogatóknak, hiszen a fürdőzés és gyógyulás mellett a természeti és történelmi értékekben gazdag Kemenesalja megismerése, a Ság hegy felfedezése is maradandó élményt nyújt.
Közvetlenül a fürdő mellett található négy csillagos szálloda 40 szobája 148 vendég fogadására alkalmas, a kialakított kemping 85 sátor, illetve 74 lakókocsi és 50 fős sátortábor befogadását teszi lehetővé. A komplexum számos játszószobával, játszótérrel, sportpályákkal, éttermekkel várja a külföldi és belföldi vendégeket.
Kibővült a fürdő szolgáltatása is: a termálvizes medence kültéri részének bővítése, hatalmas szaunavilág kialakítása, beltéri cső- és kültéri hullámcsúszda létesítése, gyermek vízi játszóház, új pihenőterek és napozók mind a megnövekedett minőségi igényt szolgálják.

     A páratlanul szép környezet, az élményt és gyógyulást nyújtó fürdő, a minden kényelmet kielégítő szálló és kemping, a környék túrázási, kerékpározási és lovaglási lehetőségei egyre több családot és látogatót győznek meg arról, hogy itt mindent megkapnak, ami az igazi pihenéshez, kikapcsolódáshoz és feltöltődéshez szükséges.

Forrás:
http://www.jufa.eu/hu/szallasok/jufa-resort-celldoemoelk.html
http://www.vulkanfurdo.hu/
http://www.termalfurdo.net/furdo/celldomolki-vulkanfurdo-celldomolk
http://www.iranymagyarorszag.hu/vulkan_gyogy-_es_elmenyfurdo/I310485/