kemenes vulkan park
torj ki a hetkoznapokbol
akadálymentes hun au/de eng

Múzeumpedagógiai foglalkozások

Életkori sajátosságoknak megfelelően múzeumpedagógiai foglalkozásokat tartunk. 

Annak érdekében, hogy a gyerekek sikerélménnyel és a lehető legtöbb új ismerettel távozzanak, a foglalkozásokon kis létszámú csoportokkal dolgozunk, így az ajánlott csoportszám 15-20 fő. A nagyobb létszámú osztályokat csoportbontással fogadjuk.
A foglalkozásokra előzetes bejelentkezés szükséges!

Érdeklődni:
Tel.: 06 95/777-400
E-mail: info@kemenesvulkanpark. hu

Jelenleg a következő foglalkozásokat kínáljuk:

VULKÁN FOGLALKOZÁS
(5 éves kortól ajánlott)

A foglalkozás az iskolával, a természettudományokkal, a vulkánokkal még csak ismerkedő óvodások és alsó tagozatosok számára ajánlott. A foglalkozás során játékos keretek között ismerhetik meg a legkisebbek mi is az a vulkán, hogyan működik és milyen hatással van környezetére.  A gyerekek rajzolnak és kísérleteznek a foglalkozás során, szimuláljuk milyen egy vulkánkitörés, megnézzük melyek a vulkáni kőzetek és hogy melyik kőzet úszik a vízen.

Ajánlott korosztály:                  Óvoda nagycsoport
                                                        Alsó tagozat 1.-3.osztály
Foglalkozás időtartama:          35 perc
Helyszín:                                       Felfedező-terem
Ajánlott létszám:                       15 - maximum 25 fő
A foglalkozás díja:                     500 Ft, mely a kiállítás megtekintésére jogosító belépőjegy váltásával együtt érvényes 

 

SÁG HEGY FOGLALKOZÁS

A Kemenes Vulkánpark mellett, kb. 100 méterrel terül el a festői szépségű tanúhegy, a Ság hegy. Az 5 és fél millió éves bazaltvulkán különlegessége a gyomrában rejtőző 50-60 méter mély kráter, mely a hegyen közel 50 évig zajló bányászati tevékenységnek köszönhető. A foglalkozás keretében interaktív, a Ság hegyről szóló kérdés-válasz rendszerű totó segítségével mélyíthetik el ismereteiket a diákok a tanúhegyekkel, főleg a Ság heggyel kapcsolatban. A foglalkozás során a helytörténeti érdekességek is kiderülnek.

Ajánlott korosztály:                   Általános iskola felső tagozata, Középiskola 9.-10. osztály
Foglalkozás időtartama:          45 perc
Helyszín:                                       Ság hegy-terem
Ajánlott létszám:                       max. 15-20 fő
A foglalkozás díja:                     500 Ft, mely a kiállítás megtekintésére jogosító belépőjegy váltásával együtt érvényes 

További foglalkozások hamarosan!

 


Múzeumi óra

Lehetőség van osztályának a múzeumunk falai között tanórát tartani a kiállítás anyagát szemléltető eszközként felhasználva.
Múzeumi óra tartásához a következő segédletet ajánljuk:

Letölthető feladatlap 
Általános iskola felső tagozatának ajánlott
Nyomtatási javaslat: A4-es mérteben, 2oldalas és 1lapon két oldal nyomtatási beállításokkal.

/webimages/files/vulkanpark_feladatlap(1).pdf

További részletekért kérjük érdeklődjön a következő elérhetőségeken:
Tel.: 06 95/777 400
E-mail: info@kemenesvulkanpark.hu

 


Táborok

Tavaszi, nyári és őszi napközis táborokat tartunk 6-14 éves korú gyermekek számára. Minden évben eltérő tematikákkal jelentkezünk. Aktuális események menüpont alatt megtalálhatóak a legfrissebb témák és időpontok. További részletes információt és jelentkezési lapot kérhet az info@kemenesvulkanpark.hu  e-mail címen.

Bentlakásos tábor esetében kérjük igényét jelezze, megfelelő számú jelentkezés esetén ezt az igényt is meg tudjuk oldani.
Jelentkezni lehet a Kemenes Vulkánpark recepcióján a jelentkezési lap kitöltésével, vagy az info@kemenesvulkanpark.hu e-mail címen.

 


Vakok és gyengénlátó látogatók részére speciális tárlatvezetés

A verbális kommunikáció a látogatók és a tárlatvezető között főszerepet kap, de mindenki meg is tapasztalhatja a tapintás útján Földünk csodálatos építőköveit. Ismerjék meg  testközelből a vulkáni kőzeteket. Lehetőség nyílik gyűjteményünk néhány darabját kézbe venni, így lehet érzékelni a súlybeli különbségeket, illetve elkülöníteni egykori lávafolyam, leülepedő vulkáni hamuból létrejött tufa, valamint gázok által felfújt salak kőzet felületét.

Letapogatható kiállítási elemek:

  • Európa legismertebb tűzhányójának az Etnának a makettje
  • Többé-kevésbé szabályos hatszög alakú bazaltorgona
  • Séta pahoehoe" és aa" lávafelszínen (nem valódi láva)
  • Hazánk, a Kárpát-medence "felületének" megérintése és a mai Dunakanyar területén lévő egykori óriás vulkán 15 millió évvel ezelőtti és mai alakjának összevetési lehetősége

Audió elemek:

  • Lávafolyások és vulkáni kitörések, robbanások hangjai