kemenes vulkan park
torj ki a hetkoznapokbol
akadálymentes hun au/de eng

 

A KEMENES VULKÁN PARK NYITVATARTÁSA


2023

Átmenetileg zárva.

JANUÁR 1MÁRCIUS 30.
KEDD
SZOMBAT
10:00
16:00

ÁPRILIS 1OKTÓBER 31.
KEDDVASÁRNAP
10:0018:00

NOVEMBER 1DECEMBER 31.
KEDD
SZOMBAT
10:00
16:00

 

 
ÜNNEPI NYITVATARTÁS 2023:
Március 15.                   Nemzeti ünnep 10:0018:00
Április 710.                  Húsvét, hosszú hétvége 10:0018:00
Május 1.                        A munka ünnepe   10:0018:00
Május 2829.                Pünkösd, hosszú hétvége         10:0018:00
Augusztus 20.               Állami ünnep 10:0018:00
Október 23.                   Nemzeti ünnep  10:0018:00
November 1.                 Mindenszentek  Zárva
December 2426.         Karácsony Zárva
December 31.               Szilveszter Zárva
 

 

SÁGHEGYI MÚZEUM NYITVATARTÁSA

ÁPRILIS 1OKTÓBER 31.  (AZ ÜNNEPI NYITVATARTÁS MEGEGYEZŐ A VULKÁNPARKÉVAL, NYITVA 10:0017:00) 

KEDDTŐL VASÁRNAPIG

10:0017:00     

 

 

 

LÁTOGATÓI SZABÁLYZAT

Tisztelt Látogató!

Kérjük, a Kemenes Vulkán Park látogatása során tartsa be az alábbi szabályokat:

RUHATÁR: A ruhatár használata biztonsági okokból kötelező és ingyenes. Kérjük, hogy szíveskedjen a ruhatárban hagyni csomagját, bármilyen méretű hátizsákját és háti táskáját, esernyőjét és 30×40×20 cm-nél nagyobb méretű oldal- vagy kézitáskáját! Karon átvetett, vagy felöltött, de nedves kabátban, illetve télikabátban a kiállítások műtárgyvédelmi okokból nem látogathatóak. A fentieken kívül a kiállítótérbe tilos bevinni palackot, ételt, italt, élő állatot (kivéve a vakvezető kutyát), gyermekjátékot, szúró- és vágóeszközöket, illetve bármit, ami a látogatók és a munkatársak testi épségét, biztonságát, illetve a műtárgyak állapotát veszélyezteti. (Amennyiben egészségileg indokolt, folyadék bevihető kizárólag egy darab, táskában tartott max. 0,5 literes palackban.) A ruhatárban látogatónként 2 db, 40x50x80 cm méretet meg nem haladó csomagot tudunk fogadni. Élő állatot, kerékpárt, rollert nem tudunk elhelyezni. Ezeket az épület előtt erre kijelölt helyen tudja elhelyezni.

FÉNYKÉPEZÉS, VIDEÓZÁS: Fénykép és videofelvétel készítése kizárólag az állandó kiállításokban lehetséges. Fénykép bármely belépőjegy birtokában készíthető, a videózás csak a pénztárban váltott videojeggyel engedélyezett. Vaku-, illetve fényképállvány használata tilos. A felvételek kizárólag személyes célokra használhatók, kereskedelmi forgalomba nem hozhatók. Az időszaki kiállításokban felvétel készítése semmilyen eszközzel nem megengedett.

TÁRLATVEZETÉS: Kiállításainkon kizárólag az intézmény tárlatvezetői tarthatnak tárlatvezetést. Egyéb vezetéshez külön eseti engedély szükséges.

MOBILTELEFON: Kérjük, a kiállítóterekben ne zavarja a többi látogatót hangos beszéddel, mobiltelefonját halkítsa le és ne használja beszélgetésre.

DOHÁNYZÁS: Az intézmény egész területén tilos a dohányzás, elektromos cigaretta használata sem megengedett. Dohányozni az erre kijelölt helyeken, csak az épületen kívül lehetséges.

AKADÁLYMENTESSÉG: Az épület akadálymentesített. A szintek között lifttel lehet közlekedni az érintettek számára. Mozgáskorlátozottak számára a 0. és a 3. emeleten is található akadálymentes mellékhelyiség.

BABA-MAMA BARÁT INTÉZMÉNY: Kisgyerekes szülők számára pelenkázó- és egyben szoptatóhelyiség is rendelkezésre áll.

ZÁRÁSI REND: A pénztár zárása 17.30-kor kezdődik, az utolsó jegyvételt a kiállítás zárását megelőzően min.1 órával javasoljuk. Kérjük, hogy szíveskedjen elhagyni az épületet 18 óráig, a zárás időpontjáig. (A zárások a szezonális nyitvatartási időnek megfelelően változhatnak.)

CSOPORTOS ÉS CSALÁDI LÁTOGATÁS: A csoportvezetőt, kísérő tanárt illetve szülőt (valamint eseti külön engedéllyel rendelkező külső tárlatvezetőt) terhel a felelősség azért, hogy csoportjuk minden tagja betartsa a látogatói szabályzatban foglaltakat.

KÖSZÖNJÜK, HOGY EGYÜTTMŰKÖDIK VELÜNK ÉRTÉKEINK MEGŐRZÉSÉBEN