kemenes vulkan park
torj ki a hetkoznapokbol
akadálymentes hun au/de eng

A KEMENES VULKÁN PARK ÉS A SÁGHEGYI MÚZEUM BELÉPŐJEGY ÁRAI ÉS KEDVEZMÉNYEI


KEMENES VULKÁN PARK NYITVA TARTÁSA

HÉTFŐ: ZÁRVA
KEDD - VASÁRNAP: 10:00 - 18:00

 
Ünnepi nyitva tartás 2019:
Március 15.              Nemzeti Ünnep 10:00 - 18:00
Április 21-22.           Húsvét 10:00 - 18:00
Május 1.                   A munka ünnepe   10:00 - 18:00
Június 9-10.             Pünkösd         10:00 - 18:00
Augusztus 20.         Állami Ünnep 10:00 - 18:00
Október 23.             Nemzeti Ünnep  10:00 - 18:00
November 1.           Mindenszentek  Zárva
December 27-30.   Ünnepi nyitva tartás 10:00 - 17:00

December 31.         Ünnepi nyitva tartás

 10:00 - 14:00

 

     

LÁTOGATÓI SZABÁLYZAT

Tisztelt Látogató!

Kérjük, a Kemenes Vulkán Park látogatása során tartsa be az alábbi szabályokat:

RUHATÁR: A ruhatár használata biztonsági okokból kötelező és ingyenes. Kérjük, hogy szíveskedjen a ruhatárban hagyni csomagját, bármilyen méretű hátizsákját és háti táskáját, esernyőjét és 30×40×20 cm-nél nagyobb méretű oldal- vagy kézitáskáját! Karon átvetett, vagy felöltött, de nedves kabátban, illetve télikabátban a kiállítások műtárgyvédelmi okokból nem látogathatóak. A fentieken kívül a kiállítótérbe tilos bevinni palackot, ételt, italt, élő állatot (kivéve a vakvezető kutyát), gyermekjátékot, szúró- és vágóeszközöket, illetve bármit, ami a látogatók és a munkatársak testi épségét, biztonságát, illetve a műtárgyak állapotát veszélyezteti. (Amennyiben egészségileg indokolt, folyadék bevihető kizárólag egy darab, táskában tartott max. 0,5 literes palackban.) A ruhatárban látogatónként 2 db, 40x50x80 cm méretet meg nem haladó csomagot tudunk fogadni. Élő állatot, kerékpárt, rollert nem tudunk elhelyezni. Ezeket az épület előtt erre kijelölt helyen tudja elhelyezni.

FÉNYKÉPEZÉS, VIDEÓZÁS: Fénykép és videofelvétel készítése kizárólag az állandó kiállításokban lehetséges. Fénykép bármely belépőjegy birtokában készíthető, a videózás csak a pénztárban váltott videojeggyel engedélyezett. Vaku-, illetve fényképállvány használata tilos. A felvételek kizárólag személyes célokra használhatók, kereskedelmi forgalomba nem hozhatók. Az időszaki kiállításokban felvétel készítése semmilyen eszközzel nem megengedett.

TÁRLATVEZETÉS: Kiállításainkon kizárólag az intézmény tárlatvezetői tarthatnak tárlatvezetést. Egyéb vezetéshez külön eseti engedély szükséges.

MOBILTELEFON: Kérjük, a kiállítóterekben ne zavarja a többi látogatót hangos beszéddel, mobiltelefonját halkítsa le és ne használja beszélgetésre.

DOHÁNYZÁS: Az intézmény egész területén tilos a dohányzás, elektromos cigaretta használata sem megengedett. Dohányozni az erre kijelölt helyeken, csak az épületen kívül lehetséges.

AKADÁLYMENTESSÉG: Az épület akadálymentesített. A szintek között lifttel lehet közlekedni az érintettek számára. Mozgáskorlátozottak számára a 0. és a 3. emeleten is található akadálymentes mellékhelyiség.

BABA-MAMA BARÁT INTÉZMÉNY: Kisgyerekes szülők számára pelenkázó- és egyben szoptatóhelyiség is rendelkezésre áll.

ZÁRÁSI REND: A pénztár zárása 17.30-kor kezdődik, az utolsó jegyvetélt a kiállítás zárását megelőzően min.1 órával javasoljuk. Kérjük, hogy szíveskedjen elhagyni az épületet 18 óráig, a zárás időpontjáig. (A zárások a szezonális nyitvatartási időnek megfelelően változhatnak.)

CSOPORTOS ÉS CSALÁDI LÁTOGATÁS: A csoportvezetőt, kísérő tanárt illetve szülőt (valamint eseti külön engedéllyel rendelkező külső tárlatvezetőt) terhel a felelősség azért, hogy csoportjuk minden tagja betartsa a látogatói szabályzatban foglaltakat.

KÖSZÖNJÜK, HOGY EGYÜTTMŰKÖDIK VELÜNK ÉRTÉKEINK MEGŐRZÉSÉBEN